Lepárlás
A lepárlás a tulajdonképpeni pálinkafőzés. A jó pálinkához kiváló alapanyag, jó cefre és magas szintű hozzáértés szükséges.
A lepárlás célja, hogy a cefréből kellemes, gyümölcsös aromájú pálinka készüljön. Miután a cefrét a pálinkafőző berendezés üstjébe beleöntjük, majd lezárjuk azt, kezdődhet a desztillálás. A desztillálás során az alkohol és a víz eltérő forráspontját használjuk ki. A desztillálási idő általában
3-5 órát vesz igénybe. A lepárolandó folyadék felmelegszik, felforr,
a gőz felszáll a páracsövön, majd a hűtőben lecsapódik, kondenzálódik.
A végeredmény: a pálinka. A gulácsi pálinka. Amit, úgy szeretünk. Pálinkáink hagyományos kisüsti és Müller-féle tornyos rendszerrel is készülnek.